Weekendje weg vanwege 100 jarig bestaan

In 2019 bestond onze verenging 100 jaar. Om dit te vieren zijn we met leden en aanhang van 15 t/m 17 oktober 2021 een weekend weg geweest, een uitgestelde trip vanwege het coronajaar 2020. Hieronder een kort verslag van deze geslaagde trip.

Vrijdag 15 oktober 2021
Met de bus vertrokken we met 22 personen op vrijdagochtend 15 oktober 2021 om 8.30 uur richting België. Om 11.00 uur aangekomen in Poperinge (België). Hier een lekker bak koffie en een taartje genuttigd. Vervolgens een bezoek gebracht aan het Talbot House, een museum over de Eerste Wereldoorlog. Dit was ten tijde van de Eerste wereldoorlog een rusthuis voor soldaten die aan het front in de loopgraven vochten.
Vervolgens lekker geluncht waarna er in groepjes een foto-puzzeltocht werd gelopen. Na de Puzzeltocht gingen we naar ons verblijf dit weekend: het prachtige Skindles Guesthouse. Het weekend werd officieel geopend met champagne waarna ieder zijn kwartier ging maken. De dag werd afgesloten met een heerlijke soep met naanbrood Toen volgde nog een gezellig avond met muziek, dans en zelfgemaakte tapas.

Zaterdag 16 oktober 2021
Na een heerlijk ontbijt vertrokken we met de bus naar Tyne Cot, een militaire begraafplaats, een hele bijzondere plaats waar 12.000 soldaten liggen begraven die gesneuveld zijn aan het front tussen 1914 en 1918. Daarna doorgereden naar de Kemmelberg waar we een lunch namen bij Wijngoed Monteberg. Gevolgd door een rondleiding en een wijnproeverij. Een echte aanrader en niet in het minst door de enthousiaste gastvrouw. Onze dag vervolgden we met rondleiding en een bierproeverij bij de St. Bernardus brouwerij in Watou. Hierna reden we terug naar Skindles Guesthouse waar de barbecue al aanstond. De avond stond in het teken van een gevarieerde pubquiz, waarbij zwaar werd gestreden om de prijzen.

Zondag 17 oktober 2021
Na alweer een lekker ontbijt, pakte iedereen zijn spullen weer in en werd de bus geladen. We vertrokken naar Diksmuide, alwaar we de Dodengang, een nog intact zijnde loopgraaf, bezochten. Tevens kon er ook een bezoek aan het bijbehorende museum worden gebracht. Na dit indrukwekkende bezoek hebben we geluncht in Diksmuide. Vervolgens brachten we nog een kort bezoek aan het strand. Toen reden we weer terug naar Nederland en sloten we dit heerlijk weekend af met een diner bij Eetcafé de Biecht in Oudenbosch.

Hieronder een impressie van het weekend Poperinge en omgeving.

1 gedachte over “Weekendje weg vanwege 100 jarig bestaan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0
    0
    Tickets
    Je winkelwagen is leegTerug naar Shop